Een goede theologische opleiding is essentieel om ervoor te zorgen dat ook de toekomstige generaties in Nigeria gedegen godsdienstonderwijs krijgen.
Daarom is in 1980 JETS opgericht. JETS staat voor Jos ECWA Theological Seminary, oftewel Jos ECWA Theologische Universiteit. ECWA is de kerk die is opgericht door SIM.

JETS is een van de grootste theologische universiteiten van Afrika met ongeveer 500 studenten. Het is een goede school waar ook internationaal geaccepteerde promoties gedaan kunnen worden.
JETS heeft voor Afrikaanse begrippen een enorme bibliotheek met meer dan 38 duizend boeken. Dit is cruciaal voor een goede studie, zodat alle studenten de mogelijkheid hebben zich in de lectuur te verdiepen.

Goed opgeleide predikanten en missionaire werkers zijn hard nodig in Nigeria. Er is niet alleen een snel groter groeiende groep jeugd, maar er zijn ook veel (onbereikte) moslims en veel christenen die aan alle kanten aangevallen worden door verzoekingen vanuit de natuurgodsdiensten, sektes en de islam. Christenen hebben dan ook dringend leiding nodig.