Iemand zei ooit tegen mij dat ik een generalist ben. En ze had helemaal gelijk. Voor mij geen uitputtende details of een specifiek vak: ik ben in mijn element als ik nieuwe dingen kan leren en bestaande processen kan verbeteren. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor computers en automatisering. Als ik dat combineer dan is er in Nigeria genoeg voor mij te doen.

ICT
In Nigeria willen heel veel mensen iets met computers doen. Of het nu gaat om het repareren van oude machines, het werken met Office, of het leren programmeren. Ik ga samen aan de slag met tieners die ooit straatkinderen waren, maar nu worden geholpen bij het leren van een vak. Ik ga zorgen dat ze computers kunnen repareren en hen daar mee leren om te gaan. Doordat ik intensief met deze mensen optrek bouw ik ook aan relaties met hen en kan hen zo discipelen. Dit is belangrijk zowel voor de christelijke jongeren als voor de jongeren die pas christen zijn geworden nadat ze zijn opgevangen. Ik doe dat op zo’n manier dat op de duur een van de leerlingen zelf de les kan gaan geven, en ik niet meer nodig ben.

Kantoor
Daarnaast ga ik op het kantoor van SIM Nigeria werken. Er gebeurt veel in Nigeria door SIM. Een goede samenwerking tussen de verschillende taken is van groot belang. Ik ga daar aandacht aan geven zodat de samenwerking goed is én blijft. Ik hoop ook bestaande processen die nu nog met de hand gebeuren te automatiseren zodat er minder fouten worden gemaakt en er minder mensen voor nodig zijn. Als dat lukt is er minder tijd nodig op kantoor en kan die tijd besteed worden aan andere activiteiten.

Theologische universiteit
Goed onderwijs is ook van belang voor de dominees van later. Daarom ga ik de lokale theologische universiteit, JETS, ondersteunen op technisch vlak.