Vandaag willen u wat meegeven over het werk van SIM Nigeria in het noorden van Nigeria. Het werk wat misschien wel het belangrijkste is wat SIM doet, maar waar we tegelijkertijd het minst over kunnen praten. Het werk van in het noorden is een van de vijf speerpunten die SIM heeft.

Van een van de andere speerpunten, het dienen van armen en kwetsbaren, hebben we een aantal maanden geleden een voorbeeld gegeven: het weeshuis in Bassa.

Vandaag geven we een klein inkijkje in het bereiken van met name de noordelijke bevolking van Nigeria met het evangelie. Hier kunnen we geen beeldmateriaal van delen omdat we voorzichtig moeten zijn met de privacy van iedereen die daar werkzaam is of juist tot geloof is gekomen. Christen worden is heel gevaarlijk!

Speerpunten van SIM

  • Het dienen van de armsten en kwetsbaren van de maatschappij
  • Het bereiken van de minst bereikte volken
  • Het dienen van mensen door christelijke medische hulp te bieden
  • Onderwijzen en de Nigeriaanse jeugd aansporen om discipelen te worden van Jezus Christus
  • De kerk ondersteunen en toerusten
Kano, een van de grootste steden van Nigeria

Lustrum

Afgelopen week vierden we een feestje en blikten we terug op de afgelopen vijf jaar. Vijf jaar geleden is namelijk het startsein gegeven om vol in te zetten op het noorden nu dat nog open is voor evangelisatie, en we weten niet voor hoe lang. Terug kijkend is er inderdaad reden voor een feestje. Het aantal SIM zendelingen is met 40 toe genomen, er is een nieuw ziekenhuis gesticht, er zijn andere organisaties gemotiveerd om zich ook in te zetten voor het noorden en er zijn heel veel relaties gebouwd. En bovenal zijn door al deze activiteiten veel mensen bereikt met het evangelie. We zijn God dankbaar dat hij SIM Nigeria zegent met genoeg mensen, relaties en financiƫle middelen om dit alles te kunnen doen. Ondanks de vele moeilijkheden op het gebied van klimaat, cultuur en veiligheid gaat het werk door. We zijn dankbaar dat Ewald zijn steentje hier aan mag bijdragen door middel van het werk op kantoor en in zijn nieuwe rol van huisvesting manager.

De vrucht

We zijn ook dankbaar dat het werk vrucht draagt: er gebeurt niet alleen veel, maar het heeft ook effect.
In onze buurt hebben we verscheidene speciale huizen waar mensen die tot geloof zijn gekomen hun toevlucht kunnen nemen. Zoals gezegt is tot geloof komen heel gevaarlijk. In die huizen vinden ze veligheid, voedsel en onderdak. Ook krijgen ze Bijbel onderwijs. Tegelijkertijd kunnen ze die huizen niet zomaar verlaten, want er is altijd een risico dat iemand hen herkent. Ook al zijn ze ver van huis. Vandaar ook dat we dit onderwerp niet vaak aanstippen en het zeker nooit voorkomt in onze blogs. We vragen u om voor deze mensen te bidden.

Categorieƫn: Nieuwsbrief

3 reacties

ria · 09-09-2022 op 14:49

fijn om weer wat te horen te lezen.
dat er weer en weer werkers de weg vinden naar Nigeria, om de Woorden van Jezus uit te dragen.
groet en zegen.
RIA..

Suzan + Aad · 12-09-2022 op 21:28

We zijn weer een beetje op de hoogte.
Bedankt! Sterkte en sjalom!

777attie · 27-09-2022 op 21:10

Mooi, bedankt voor het bijpraten. Veel zegen toegebeden voor alle SIMmers!

Hartelijke groet, ook namens Ditte,!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.