Van tijd tot tijd vragen mensen ons naar het waarom van onze uitzending naar Nigeria. Een heel aantal van die vragen worden meerdere keren gesteld.
Deze pagina beantwoordt de meest voorkomende.

Hoe kan ik op de hoogte blijven?
Wij zullen op deze site regelmatig nieuwe berichten posten, dus u zit al goed :).
Daarnaast kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Waarom Nigeria, in Nederland is toch ook genoeg te doen?
Dat klopt helemaal. Toch ervaren wij geroepen te zijn naar Nigeria, en wel om twee redenen:
1) In Nigeria is de nood vele malen hoger, zeker op het gebied van ICT en onderwijs.
2) Wij houden van avontuur en uitdaging en 1/3 van ons gezin is al Nigeriaan. Er zijn niet veel mensen die graag naar Nigeria zouden gaan; er zijn wel genoeg mensen die in Nederland aan de slag willen.

Hoe lang blijven jullie?
Elke verandering kost tijd, of dat nu een verhuizing, een wisseling van baan of iets anders is. De praktijk leert dat je minstens een jaar nodig hebt voordat je helemaal gesetteld bent en je daadwerkelijk efficiënt kan inzetten. Met een verhuizing naar een andere cultuur gaat dat dubbel zo hard op. Daarom hebben we ons voorgenomen om minstens 5 jaar in Nigeria te blijven. Aangezien de nood hoog is kan dat ook langer worden.

Hoeveel geld hebben jullie nodig?
Ondanks dat het leven in Nigeria relatief goedkoop is hebben we toch een bedrag van €45.000 per jaar nodig.
Dit komt omdat bepaalde zaken, zoals verzekering, pensioen, beveiliging en de reizen naar Jos en terug veel geld kosten.

Jullie hebben zeker Nigeria gekozen omdat Imole daar vandaan komt?
Veel mensen denken dat, maar dat is niet zo. Wij stonden open voor veel verschillende landen, maar uiteindelijk is het toch Nigeria geworden. Hoe dat is gekomen kunt u hier lezen.