Wij zijn 1 van de 49 andere zendelingen voor SIM in Nigeria. 49 lijkt veel, maar op de 200 miljoen inwoners van Nigeria is dat heel erg weinig… Gelukkig kunnen we heel veel samenwerken met Nigerianen en is er daardoor ook veel mogelijk. Vandaag geven we een inkijkje bij een van de weeshuizen van SIM.

25 jaar geleden is SIM begonnen met een paar kinderactiviteiten. Inmiddels is dat uitgebreid naar een netwerk van verschillende weeshuizen: 1 huis is voor kinderen die net van de straat komen. Na een jaar van acclimatisatie gaan de kinderen naar of een jongens of een meisjeshuis, om rond de middelbareschoolleeftijd door te stromen naar een centrum voor oudere jongens of meisjes. Als ze de middelbare school af hebben komen ze in een zogenaamd transitiehuis. Een huis waar ze leren om hun eigen huishouden te runnen en een baan te hebben.

Deze vlog gaat over Bassa: het meisjes weeshuis voor de middelbareschoolleeftijd. Het begon puur als weeshuis en de meisjes gingen naar de lokale school. Die bleek van zo’n bedroevende kwaliteit te zijn dat er eigen schooltje voor de meisjes werd begonnen. Sinds kort is de school opengesteld voor andere kinderen dan alleen de meisjes. Toen er eind vorig jaar een grote gift binnenkwam de buurvrouw haar huis voor de helft van de prijs wilde verkopen is dat huis aangeschaft als transitiehuis voor de volwassen meiden.

Categories: VLOGS

6 Comments

aad · 28-12-2021 at 18:51

Prachtig en indrukwekkend!!

    Arjo en Marinel · 28-12-2021 at 19:01

    Mooi om te zien dat er groei is in dit soort “projecten”

hans · 28-12-2021 at 20:21

Wat mooi om zo’n inkijkje te ontvangen van het werk van SIM. Indrukwekkend!

ria · 28-12-2021 at 22:09

wat mooi mensen, hoopgevend en prachtige mensen, heel veel sterkte bij het werk wat jullie mogen doen.
tot ziens mogelijk tot gauw.

Tante Nelly · 29-12-2021 at 08:28

Dankjewel voor dit mooie filmpje. Heel fijn dat jullie je bijdrage mogen leveren aan dit mooie werk

Karin van der Heijden · 29-12-2021 at 09:35

Wat wordt er een mooi werk gedaan in Nigeria. Heel indrukwekkend om te zien. Mooie mensen.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *